Flera tonåringar omhändertagna och gripna vid stor polisinsats i Nyköping

Flera tonåringar omhändertagna och gripna vid stor polisinsats i Nyköping

Polisen i Nyköping genomförde under tisdagen en större polisinsats i stadsdelen Brandkärr. Flera ungdomar togs med till stadens polishus som misstänkta för flera olika och grova brott. Polisen och åklagare samarbetar med socialtjänsten då flera av de misstänkta gärningsmännen inte är straffmyndiga.

Under tisdagen genomförde polisen i Nyköping en större insats i den stadsdelen Brandkärr. Flera unga personer greps och omhändertogs vid insatsen. Polisen misstänker att flera av ungdomarna har begått grova och allvarliga brott. Ungdomarna som gripits och omhändertagits är mellan 13 och 17 år gamla. Polisen uppmanar föräldrar i stadsdelen att undersöka omständigheterna när familjens ungdomar får nya kläder eller mobiltelefoner utan inblandning av föräldrarna.

Ungdomarna misstänks för flera olika brott, utförda i och runt Nyköping, som övergrepp i rättssak, grov skadegörelse, försök till utpressning samt rån. Ett av de rån där ett antal ungdomar misstänks är ett grovt rån i slutet av oktober, där en äldre kvinna misshandlades svårt och rånades bara några hundra meter från Brandkärr. Även flera andra ouppklarade brott kan nu kopplas till ungdomarna.

Flera av de misstänkta ungdomarna är inte straffmyndiga. Polisinsatsen ledde till att socialtjänsten i Nyköping fick mobilsera fram resurser för att hantera de icke straffmyndiga ungdomarna.

 

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 677 30 30 eller på Patreon.

Become a Patron!