Gränskontroller är bra! Men ’de goda’ gillar dem inte…

Gränskontroller är bra! Men ’de goda’ gillar dem inte…

Gränskontroller är bra. De ser till att vi inte får in folk i landet som inte skall vara här. De svenska gränskontrollerna är omvittnat usla, om de ens existerar. Till och med i Bryssel får vi bakläxa. Gör vi inget åt dem, får vi inte vara med i Schengen längre..

Det går att ha gränskontroller. Även om man tillhör EU. Polen har det. Ungern har det. Kroatien har det. Gränsen mellan Ungern och Kroatien är hermetiskt tillsluten för alla som inte har tillåtelse att passera. Vägkontrollen fungerar och längs gränsen löper stängsel med taggtråd.

Det är bra. Det släpper ’inte en jävel över bron’ för att tala med Runeberg i ’Fänrik Ståls sägner’. Till Sverige är det dock ingen konst att ta sig. Man tar andra vägar. Nu börjar Spanien öppna upp gränsen, lagom till att Italien stänger. Och Österrike stänger också.

Detta gillar förstås inte ’de goda’. De som tycker att Sverige skall ta emot ’flyktingar’ i en ständig ström. ’Flyktingar’ som har tagit sig genom hela Europa för att komma till Sverige. Ett land som flödar över. Inte av Bibelns ’mjölk och honung’ men väl av bidrag. För varför tar man sig annars genom hela Europa?

I länder som Kroatien och Ungern blir det inte mycket bidrag. I Tyskland och Danmark ställs helt andra krav på migranter än i Sverige. Men i Sverige får man bidrag från dag ett. Bra mycket mer pengar än i Danmark. Sedan kan man fortsätta att leva på bidragen. För Sverige har ingen koll. Och här råder grava systemfel.

Moderaten Hanif Bali hängdes nyligen ut av ’de goda’ för att han  vågade ta bladet från munnen och påtala att Sverige måste stänga om sig ett bra tag framöver. Vi kan helt enkelt inte ta hand om alla som kommer. Det blir bara ett förvar till oändliga kostnader för skattebetalarna.

Hanif Bali hade förstås helt rätt. Men ’de goda’ – de som vill ha vidöppna gränser och låta folk komma och gå i vårt land hursomhelst helst (försörjda av oss skattebetalare) – kastade sig över Bali och kallade honom för både det ena och det andra av det vedervärdiga slag som NB Nyhetsbyrån vägrar publicera.

’De goda’ kanske blir mindre ’goda’ vartefter Sverige sjunker allt djupare ned i kriminalitet och elände. Kanske börjar ’de goda’ tänka om bit för bit för varje gruppvåldtäkt, varje gång de ser småflickor med täckta huvuden, varje gång ungdomar kidnappas och föräldrarna tvingas betala lösensumma…

Fast kanske inte ändå. ’De goda’ begriper nog inte vidden av det som händer. Men när vi läser om ytterligare en kraftig explosion i Malmö – som det rapporterades om på morgonen – då bör vi numera genast tänka på ’de goda’. De som river ned vårt Sverige.

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 677 30 30 eller på Patreon.

Become a Patron!