Pest eller kolera? Den som undviker Skylla, råkar ut för Karybdis!

Pest eller kolera? Den som undviker Skylla, råkar ut för Karybdis!

Bråket i SSU Malmö handlar om makt, inte om islam. Det hävdar Aftonbladets idoge politruk Anders Lindberg, som nu är ute och krishanterar åt Socialdemokraterna. Det är naturligtvis ytterligt besvärande för moderpartiet att delar av SSU är uppstyrt av islamister. Eller snarare: Att det nu har avslöjats!

Jo, på sätt och vis har kanske Lindberg rätt. SSU Skåne har länge varit föremål för falangstrider mellan vänsterradikala och mer traditionella och moderpartitrogna yngre socialdemokrater. Men SSU har förstås också varit tummelplats för diverse olika fraktioner, som moderpartiet har lierat sig med.

Det är så islamisterna har poppat upp i SSU Skåne. Tydligen har de uppfattat att organisationen har varit en lämplig plattform för att använda för sina egna syften. Och moderpartiet har sanktionerat det. Mångfald är ju viktigt! Man behöver rösterna och islamistfalangen i SSU har hållit yttersta vänstern stången.

Jo, så kan det gå. ’Den som undviker Skylla råkar ut för Karybdis’. Skylla och Karybdis var Antikens två mytologiska odjur på ömse sidor om Messinasundet, där det gällde att manövrera väl och segla mitt i sundet för att undvika strömmar och bränningar närmare stränderna. Seglade man för långt åt ena sidan, för att undvika farorna på den andra, gick det ändå galet.

Vi kanske skulle säga, att man fick välja mellan pest eller kolera. Båda lika dödligt illa.

Som man sår får man skörda, kan man också säga. Detta är resultatet av Socialdemokraternas försök att röstmaximera. Man har naturligtvis känt till vad som höll på att hända i SSU Skåne. Men man lät det ske. Islamistfalangens aversioner mot homosexuella och judar var något man fick leva med, tyckte S.

När det sedan har blivit alltför påträngande uppenbart, vad det är för värdegrund hos de nya SSU-arna, har man sett till att sparka de värsta frontfigurerna. För syns skull. Men först när det blivit belastande uppenbart för alla och envar vad det handlar om.

När Sverigedemokraternas ungdomsförbund SDU kraftigt radikaliserades för några år sedan, tog man tag i frågan från roten till det onda och sparkade ut hela gänget och bildade ett nytt ungdomsförbund med mer sansad ledning. Det var klokt. När får vi se Socialdemokraterna rensa upp i leden på samma sätt?

Så, maktstrid eller ej: Socialdemokraterna spelar ett högt spel med sin och hela Sveriges politiska framtid när man accepterar en grupp radikaler för att bli av med en annan. Hela vårt samhälle ställs på ändå i kampen om rösterna där man är beredd att acceptera det mesta för procenten på valdagen.

Så visst är det ett maktspel i grund och botten. Där man på vanligt naivt sätt kraftigt underskattar sprängkraften inom islamismen.

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 677 30 30 eller på Patreon.

Become a Patron!