Europa måstet stoppa migrationsvågen!

Europa måstet stoppa migrationsvågen!

Europa måste stoppa invandringen för att förhindra att den politiska högern fortsätter att växa. Det konstaterar Demokraternas tidigare presidentkandidat Hillary Clinton i en intervju med The Guardian. En som är inne på samma spår är bland andra förre Labourledaren Tony Blair.

Clinton säger, att Europas ledare måste skicka ett tydligt budskap om att man inte längre kommer kunna erbjuda skydd och stöd för migranter. Hon beundrar den väldigt generösa linje som Angela Merkel har följt, men ser också att Europa har gjort sin del.

Dessutom konstaterar Clinton, att detta generösa mottagande ytterligare har underblåst vindar från höger. Migrationen var den gnista som tände flamman, som Clinton uttrycker det.

Tony Blair, tidigare brittisk premiärminister och Labourledare, menar att Donald Trumps framgångar och ’Brexit’ är en följd av att vänstern och centern i USA och Europa inte har haft förmåga att prata om migrationens alla sidor. Människor har varit oroliga och de har inte fått några ordentliga svar.

Högern i Västvärlden kommer att öka och toppen nås inte förrän de mer liberala och centerorienterade politiska krafterna lyckas återta initiativet och kan viss en väg framåt. Det menar Blair.

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 677 30 30 eller på Patreon.

Become a Patron!