Kyrkogård vandaliserad i Norrköping

Kyrkogård vandaliserad i Norrköping

Sankt Johannes kyrkogård i södra delen av Norrköping vandaliserades grovt under natten till lördagen. Ett stort antal gravlyktor hade välts och slagits sönder. Polisen i Norrköping misstänker att en man i 40-årsåldern ligger bakom vandaliseringen. Totalt skall mellan 80 och 100 gravar ha vandaliserats.

Besökare till Sankt Johannes kyrkogård i södra delen av Norrköping möttes på lördagsmorgonen av en vandaliserad kyrkogård. Mellan 80 och 100 gravlyktor hade välts och sparkats sönder, och även andra arrangemang på kyrkogården var förstörda. Kyrkogårdsförvaltningen i Norrköping fick tillbringa en stor del av lördagen med att städa upp efter vandaliseringen.

Olika vittnesmål har fått polisen i Norrköping att misstänka en sedan tidigare känd man i 40-årsåldern för vandaliseringen. Den misstänkta mannen söktes av polisen under lördagsförmiddagen för att höras om vandaliseringen.

 

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 677 30 30 eller på Patreon.

Become a Patron!