Man gripen i Falun efter dödlig smitningsolycka

Man gripen i Falun efter dödlig smitningsolycka

Polisen i Falun grep på söndagskvällen den man i 50-årsåldern som har varit eftersökt efter en påkörning i Orsa. Vid påkörningen avled en 14-årig flicka, där gärningsmannen smet från platsen med sitt fordon efter olyckan. Bilen påträffades strax efter påkörningen i närheten, och kunde kopplas till den gripna, och brottsbelastade, mannen.

Annons

En man i 50-årsåldern har sedan en påkörningsolycka i Orsa eftersökts av polisen. Mannen misstänks ha smitit efter att ha kört på en 14-årig flicka på fredagskvällen. Flickan skadades mycket svårt vid olyckan, och avled på sjukhus trots stora insatser för att rädda hennes liv. Mannen greps på söndagskvällen den eftersökta mannen i Falun, och han är nu misstänkt för grovt vållande till annans död, grov olovlig körning, grov vårdslöshet i trafik samt olovligt avvikande.

Den gripna mannen är sedan tidigare känd för ett flertal brott, varav många trafikbrott. Mannen dömdes nyligen till att genomgå alkoholavvänjande behandling. Mannen är boende i Orsa, och saknar körkort. I mannens belastningsregister finns domar rörande grov olovlig körning, rattfylleri samt smitning. Dessutom har mannen dömts för skadegörelse, misshandel samt övergrepp i rättssak.

 

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!