Äras den som äras bör…

Äras den som äras bör…

Det vidrigt fula Nobelcenter på Blasieholmen i Stockholm är skrotat. Lådan som sannolikt inte hade fått byggas i någon europeisk huvudstad men som Socialdemokraterna och Moderaterna drev på om i Stockholm. Den 14 november hamnade det i papperskorgen.

De andra partierna i fullmäktige – Sverigedemokraterna, Centern, Liberalerna och Miljöpartiet – var emot. Moderaterna förlorade många Stockholmsröster på grund av planerna, som även vår kung ställde sig negativ till. När M tog över i Stockholms stad var ett av MP:s krav för samarbete att bygget skrotades.

Äras den som äras bör och detta skall MP i Stockholm ha heder av. NB Nyhetsbyrån passade idag på att gratulera eldsjälen och lobbyisten Björn Tarras Wahlberg som har lagt ned mycket opinionsbildande arbete för att stoppa bygget.

Detta innebär förhoppningsvis, att det gamla tullhuset inte rivs och att miljön bakom det nyinvigda Nationalmuseum får en trevligare framtoning än Nobelcenter, mest likt gamla Palast der Republik i Östberlin, hade givit.

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 677 30 30 eller på Patreon.

Become a Patron!