Regeringscirkusen fortsätter…

Regeringscirkusen fortsätter…

Det finns möjligen en sak som Stefan Löfven tycker känns mer politiskt motbjudande än att totalt sadla om och bli marknadsliberal efter Annie Lööfs krav: Det är att sitta en mandatperiod till i regering med Miljöpartiet. Och Isabella Lövin försöker tvinga honom just till detta…

För nu har MP meddelat, att man kommet att rösta ’nej’ till en S-regering där inte MP ingår.

Man funderar då på vad Vänsterpartiets nästa bud blir. Kommer Jonas Sjöstedt också att rösta ’nej’ till varje regering där inte V ingår?

Och hur kommer Centern och Liberalerna att hantera MP:s krav? Eller ett liknande krav från kommunisterna?

Detta är politisk underhållning på hög nivå. ’Kloka’ gummor och gubbar vänder och vrider på alla möjligheter och omöjligheter och när det kommer till kritan är läget precis lika låst som det har varit hela tiden.

Det enda C och L skulle kunna göra för att behålla ansiktet och en icke-socialistisk trovärdighet är att släppa fram en regering ledd av Ulf Kristersson, där KD ingår och SD – möjligen – ger support.

Cirkus Sverige rullar på. Spektaklet går snart in i sin fjärde månad och väljarna skakar på huvudet åt tramset. NB Nyhetsbyrån tror fortfarande att det blir en M-KD-regering. Eller extraval. Kanske lika bra att gå till valurnan igen i vår!

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!