’En utrikesministers (möjliga) dagbok’…

’En utrikesministers (möjliga) dagbok’…

Vem hade inte ibland önskat sig vara en fluga på väggen i Arvfurstens palats, där utrikesministern huserar sedan decennier. De senaste fyra åren i skepnad av Margot Wallström – som skrev dagbok. Fast ändå inte. Detta är i alla fall hennes ’möjliga’ dagbok.

Annons

Nu är den alltså utgiven: ’En utrikesministers (möjliga) dagbok’ av P K Grönström (Vulkan, 2018).

Denna fiktiva dagbok av pseudonymen P K Grönström löper över ett par år och fångar Wallströms möjliga interagerande med regeringskolleger, politiker och andra aktörer på den politiska parnassen. Många skratt och mycket humor, inte minst för den som känner igen personerna som skildras och om vilka Wallström ger skarpa och uppriktiga omdömen.

Hade detta varit Margot Wallströms riktiga dagbok, hade vi nog fått omvärdera henne en smula och konstatera att den tidigare utrikesministern faktiskt är riktigt rolig. Nu nöjer vi oss med att konstatera att P K Grönström har skrivit en väldigt fyndig och rolig dagbok åt Wallström.

Kanske borde Wallström ändå ta upp pennan och fortsätta där Grönström slutade. Tills dess kan ni njuta av hennes ’möjliga’ dagbok.

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!