Svenska kyrkans okristliga ledning

Svenska kyrkans okristliga ledning

Idag börjar kyrkoåret. Många av oss går i adventsgudstjänst i den kyrka som har följt oss och kanske även våra förfäder genom livet. Andra går i en kyrka långt hemifrån, eftersom de har tvingats fly sin hembygd. Ytterligare några firar advent i sitt hjärta, eftersom de har lämnat Svenska kyrkan.

Oavsett vilket har Svenska kyrkan och dess okristliga ledning svikit oss alla.

Häromdagen besökte vi Klara kyrka mitt i Stockholm. En av huvudstadens äldsta och finaste kyrkobyggnader, där många av vår historias främsta personligheter har fått sin sista vila. Klara kyrka är numera – genom Svenska kyrkans försorg – förvandlad till ’värmestuga’ för EU-migranter, småtjuvar och narkotikamånglare.

Folk sitter med mössa på i kyrkan, ’volontärer’ sitter i bänkarna och fipplar med sina mobiler och andra springer ut och in med mössan på hjässan frågar efter ’swishade’ pengagåvor och känslan för kyrkorummet är borta. Klara kyrka har lämnats över av Svenska kyrkan. Men till vem? Ett gäng månglare som river ned vårt kulturarv.

Samtidigt sviker Svenska kyrkan våra kristna trosfränder i Mellanöstern och Afrika. Man gullar med islamister har ’dialog’ med imamer som bara väntar på att få ta över vårt samhälle och man skriker på Israel för att landet försvarar sina gränser mot en muslimsk omvärld.

Men man duckar när våra trosfränder förföljs och mördas, när kyrkor bränns i Pakistan tycker ärkebiskopen Jackelén visserligen att det är ’tråkigt’, men det är också allt. Svenska kyrkan togs över av marxisterna för femtio år sedan och de har har satt sin prägel på den.

Och våra kyrkorum fördärvas och vårt territorium och vår kultur överges till förmån för något annat. Svenska kyrkan och dess okristliga ledning bidrar till förfallet och avkristnandet. Kristna symboler och värderingar försvinner och företrädare för Svenska kyrkan välkomnar moskébyggen och böneutrop.

Allt detta är fullständigt obegripligt för den som förstår hur världen fungerar. Hur den enes reträtt medför den andres avancemang. Det är därför dags att driva ut Brunne, Jackelén och allt vad de andra okristliga företrädarna och marxistmånglarna heter.

Jackelén är inte vår ärkebiskop. Vår svenska kyrka år inte hennes. Det skall vi minnas idag, då vi ändå försöker få en stunds tradition och frid i den kyrka som har följt oss i tvåtusen år och som Svenska kyrkans okristliga ledning nu håller på att fördärva. Trots allt: Hoppas att ni får en fin advent!

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 677 30 30 eller på Patreon.

Become a Patron!