Tyska regeringens ’Blodpuddings-gate’: Muslimerna måste acceptera tysk matkultur!

Tyska regeringens ’Blodpuddings-gate’: Muslimerna måste acceptera tysk matkultur!

I förra veckan hölls en islam-konferens i regi av tyska inrikesministeriet. På konferensen serverades även tysk s k ’Blutwurst’, som väl snarast kunde liknas vid vår egen blodpudding. Detta föll inte det tyska muslimska centralrådet i smaken och det blev ett väldigt liv på sociala media.

Aiman Mazyek, som är ordförande i den tyska muslimska organisationen, kände sig kränkt och menade även att många – inte bara muslimer – hade blivit irriterade över att blodkorv serverades. Han krävde på twitter att arrangörerna borde läsa på bättre till nästa gång.

Reaktionerna lät förstås inte vänta på sig och Alice Weidel, ledare för det konservativa Alternative für Deutschland, skrev om ’Blutwurstgate im Innenministerium’ och konstaterade att det inte är inrikesministeriets medarbetare som behöver lära sig något utan snarare Mazyek själv.

Weidel skriver, att Aiman Mazyek ständigt kräver respekt och tolerans för muslimer, men att dessa krav på respekt för något som är annorlunda alltid upphör om sharialagarna kolliderar med europeiska seder och bruk.

Weidel konstaterar, att blodkorv är en tysk specialitet och att det fanns mängder av annan mat att äta vid ministeriets bord, så ingen behövde känna sig tvungen att äta korven. Man måste inte tycka om blodkorv, menar hon, men det är och förblir en tysk maträtt och det får Mazyek helt enkelt acceptera.

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 677 30 30 eller på Patreon.

Become a Patron!