Varningsskott mot inkräktare på Muskö-basen

Varningsskott mot inkräktare på Muskö-basen

Skyddsvakter på Muskö-basen i Stockholms södra skärgård sköt under natten mot söndagen varningsskott mot två personer som hade tagit sig in på anläggningen. En brittisk och en belgisk medborgare lämnades över till polisen av Försvarsmakten. Polis och åklagare utreder händelsen som obehörigt tillträde till skyddsobjekt.

Vid 01-tiden påträffade skyddsvakter två obehöriga personer inne på marinbasen vid Muskö i Haninge kommun. Då de obehöriga personerna inte följde skyddsvaktens order sköts varningskott och de två personerna kunde omhändertas. Det visade sig vara två män – en brittisk och en belgisk medborgare.

Polis kallades till platsen, och männen anhölls som misstänkta för obehörigt tillträde till skyddsobjekt. Straffet för obehörigt tillträde till skyddsobjekt är böter eller fängelse i högst två år.

 

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 677 30 30 eller på Patreon.

Become a Patron!