Drogpåverkad man misshandlade polis i Borlänge

Drogpåverkad man misshandlade polis i Borlänge

En polisman skadades på måndagskvällen under ett ingripande mot en drogpåverkad man i Borlänge. Polismannen fick föras till sjukhus för vård och omplåstring. Den drogpåverkade mannen kunde gripas när förstärkning anlände till platsen, och han misstänks nu för flera olika brott.

Annons

En kvinna larmade vid 21-tiden på måndagskvällen polisen i Dalarna. En polispatrull skickades till Borlänge där en drogpåverkad man hade stulit kvinnans hund, samt misshandlat kvinnan. Polisen sökte av de närmaste omgivningarna, men kunde då inte påträffa den misstänkta hundtjuven. Kvinnan såg senare mannen på en gata i närheten, och polisen återvände för att göra ett ingripande.

Tumult uppstod när polispatrullen konfronterade den drogade hundtjuven. Mannen gick omedelbart till angrepp mot polispatrullen och slog en av poliserna i huvudet med ett hundkoppel. Blodvite uppstod, och polismannen fick efter ingripandet åka till Falu lasarett för att sy en sårskada på huvudet. Polispatrullen kallade på förstärkning, och mannen kunde gripas. Polisen fick under ingripandet använda en större mängd pepparspray.

Mannen misstänks nu för flera brott, som våldsamt motstånd, våld mot tjänsteman samt egenmärktigt förfarande.

 

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!