Ungdomsgäng skrämmer bort kunder från galleria

Ungdomsgäng skrämmer bort kunder från galleria

Ett ungdomsgäng i Varberg skrämmer bort allt fler kunder på en galleria i Varberg. Ungdomsgänget skränar, stökar samt vandaliserar gallerian, och problemen fortsätter trots att fler ordningsvakter nu finns i lokalerna. Dessutom har ledningen för gallerian satt upp flera övervakningskameror.

Gallerian Trädgården i centrala Varberg har stora problem med ett ungdomsgäng som vandaliserar och sprider oro i och runt butikslokalerna. Sedan augusti har kostnaderna för den vandalisering ungdomsgänget ställt till kostat ägarna över 100 000 kronor. Ungdomsgängets härjningar i gallerian har nu lett till att allt fler kunder har övergett de butiker som finns i lokalerna.

Ledningen för gallerian har installerat flera övervakningskameror i lokalerna. Dessutom har man hyrt in fler väktare för att hålla ordning i gallerian. Detta har haft begränsad effekt, och man söker nu stöd av såväl polis som kommun för att komma tillrätta med problemen. Polisen i Varberg uppger att man känner till ungdomsgänget, men konstaterar att man har svårt att agera utan anmälningar mot ungdomarna.

 

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!