Gäng misstänks ligga bakom rånvåg i Lund

Gäng misstänks ligga bakom rånvåg i Lund

Polisen i Lund utreder ett flertal rån, och misstänker att en grupp ligger bakom flertalet av rånen. Bara under den helgen 1-2 december anmäldes sex rån och rånförsök i staden. Gänget bakom flera av rånen slog till i folksamlingar, och var maskerade. Offren hotades och avtvingades bankkort med kod. Därefter tömdes offrens bankkonton.

Flera unga personer rånades under helgen i centrala Lund. Polisen har starka misstankar om att en och samma gruppering ligger bakom flera av rånen. Gängets sammansättning, storlek och metoder stämmer väl överens på flera av rånen. Gänget har slagit till oavsett hur mycket folk som har funnits i närheten.

Gänget har vid rånen varit maskerade, och har omringat offren. Under hot har offren avtvingats kontanter och bankkort med tillhörande kod. En eller flera gruppmedlemmar har sedan bevakat offret medan man har tömt bankkontot.

Polisen utreder övergrepp i rättssak utöver rånen. Gänget har hotat sina offer med konsekvenser om man skulle kontakta polisen. Polisen är enligt uppgifter till NB Nyhetsbyrån relativt säkra på att det är samma gäng som har utfört flera av rånen. Från polisens sida hyser man gott hopp om att kunna klara upp brotten.

 

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!