Tonåringar rånade och hotade av gäng i Vellinge

Tonåringar rånade och hotade av gäng i Vellinge

Under helgen rånades och hotades flera tonåringar av ett gäng i centrala Vellinge. Polisen misstänker att gänget inte är hemmahörande i kommunen, utan har kommit till Vellinge från något omgivande samhälle. Rånen skall ha skett på fredags- och lördagskvällen. 

Polisen i Skåne utreder rån riktade mot tonåringar i Vellinge i södra Skåne. Under fredagskvällen rånades tre pojkar i de nedre tonåren på kläder och andra värdeföremål. Under rånet hotades tonåringarna med kniv. Polisen larmades i ett senare skede och man kunde inte påträffa gänget i Vellinge.

På lördagskvällen inträffade ett rånförsök i samma område enligt SKD. Ett gäng på 6 till 8 unga män hade få gett sig på lokala ungdomar med sparkar och slag. En tonåring hade hotats med kniv. En väktare som ronderade centrum i Vellinge larmade polisen, men gänget hade hunnit lämna platsen vid polisens framkomst.

Källor vid polisen uppger att det finns skäl att tro att det är samma gäng som har varit inblandade i rånen, rånförsöket och misshandeln. Man söker nu gärningsmännen i grannkommunerna.

 

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!