’De vet nog inte själva…’

’De vet nog inte själva…’

Regeringsturerna under hösten har fört med sig närmare 70 pressträffar – men ingen regering. Nu sitter Centern och Liberalerna och förhandlar med vänsterlägret (eller vad de gör) och Moderaterna och Kristdemokraterna lägger en egen budget, som Sverigedemokraterna möjligen stödjer.

Är man konservativ – och det är man på NB Nyhetsbyråns ledarplats – känns det i och för sig bra med ett konservativt block M-KD-SD i vardande. Och att C och L håller på att upplösa sig själva.

Men det känns inte bra med den oordning och det trams de små partierna har ägnat sig åt i höst. Det kommer på sikt att sänka det nuvarande demokratiska systemet! Tilltron är redan försvunnen. Det är illa.

Härom dagen talade vi med en centralt placerad kristdemokrat och frågade vad som kan tänkas hända. ’Vi har ingen aning – vi vet ingenting’, löd svaret.

Idag talade vi med en senior centerpartist och ställde en liknande fråga: Hur blir det med Centerns förhandlingar – vad händer? Svaret blev: ’Jag vet inte – jag undrar om de själva vet…’

Det är förborgat och förbryllat även för ’vanligtvis välunderrättade källor’. Och vi vanliga väljare står här vid sidan om och skakar på huvudet år spektaklet och väntar kanske på nästa meningslösa pressträff…

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!