Ensamkommande langar knark. Polisen: ’Det är den nya gymnasielagen som orsakat det här’

Ensamkommande langar knark. Polisen: ’Det är den nya gymnasielagen som orsakat det här’

Under 2015 vällde det in 163.000 migranter i vårt land. En stor del av dessa var så kallade ensamkommande ’barn’, som sedan i många fall visade sig vara unga vuxna. Nio av tio var män. Totalt räknar vi cirka 35.000 ’ensamkommande’. Numera återfinns många av dem som narkotikaförsäljare i våra större städer.

Annons

Polisen rapporterar om ’ensamkommande’ på Sergels torg i Stockholm – ett känt tillhåll för knarkförsäljning sedan decennier. Det rapporteras om ’ensamkommande’ som säljer narkotika i Uppsala. Rekryterade av kriminella gäng. Polisen i Göteborg är också fullt sysselsatt med att jaga ’ensamkommande’ afghaner som langar droger på olika platser i staden. Detta rapporteras runt om i media.

Men  vad var det som hände? Runt 9.000 av dessa ’ensamkommande’ fick stanna enligt ett illa genomarbetat lagförslag som klubbades i somras. Men skulle de inte gå i skolan?!

Detta är inget som bara har kommit över oss. Detta är ett resultat av ’låt-gå-mentalitet’, inkonsekvens hos samhället och beslutsfattarna, slarv och uppgivenhet och aktivisters och socialsekreterares daltande med människor. Och en total avsaknad av konsekvensanalys. Vi hade på förhand kunnat räkna ut att dessa ’ensamkommande’ skulle hamna i fel sällskap och förorsaka vårt samhälle stora kostnader och enskilda omfattande lidande.

Och det fortgår. Och varje kriminell kostar samhället miljonbelopp.

Vi hade kunnat förhindra det, men vi lät det ske. Vi tog emot mängder av människor som inte hade ordentliga asylskäl och vi lät dem stanna. ’Refugees welcome’, ni minns. Artister och allsköns tyckare tryckte på. Och fega politiker gav vika.

’Det är den nya gymnasielagen som orsakat det här’. Det säger Daniel Latrsson, som är kommissarie vid Uppsalapolisen. Det vill säga: Vänstern med hjälp av Centern klubbade igenom en lag som sade att ’ensamkommande’ skulle få stanna om de avsåg att läsa på gymnasiet. Men någon bostad följde inte med rätten att gå i skolan, så de hamnade på gatan istället.

Sedan blev de ett enkelt mål för hänsynslösa kriminella. Och bara för att Annie Lööf och hennes politiska vänner inom vänstern körde på och struntade i en ordentlig konsekvensanalys, ser det ut så här. Problemen kan alltså, enligt polisen direkt härledas till den famösa, ja, katastrofala gymnasielag som klubbades i juni.

Annons

Det är en skam!

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!