Knarklangare rekryterar ensamkommande i Uppsala

Knarklangare rekryterar ensamkommande i Uppsala

Kriminella gäng i Uppsala har efter den så kallade gymnasieamnestin börjat rekrytera ensamkommande afghanska män för att sälja narkotika. Gruppen av ensamkommande som är involverad i stadens narkotikahandel har växt till snabbt, och omfattar enligt polisen ett 30-tal individer. Polisen lägger skulden på utvecklingen på gymnasieamnestin. 

Polisen i Uppsala har noterat en kraftig tillväxt av ungdomar som säljer narkotika i staden. Uppgifter till SVT gör gällande att polisen anser att politiska beslut har orsakat tillväxten. Orsaken skall enligt polisen vara den omtvistade gymnasielagen. Lagen gav ett tiotusental unga afghaner – främst unga män – rätt att stanna i Sverige så länge man studerade.

Nu visar det sig att ett 30-tal av de unga män som fått stanna i landet och Uppsala har rekryterats till kriminella grupperingar. De kriminella gängen, som till stor del försörjer sig på narkotikahandel, har i de ensamkommande fått en grupp som är lätt att rekrytera. Detta då de ensamkommande efter gymnasieamnestin ofta lider brist på pengar eller bostad.

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!