Skottlossning mot bil i Märsta – ung man till sjukhus

Hem Fokus Skottlossning mot bil i Märsta – ung man till sjukhus
Skottlossning mot bil i Märsta – ung man till sjukhus

En ung man fick har förts till sjukhus efter att ha blivit beskjuten i Märsta, norr om Stockholm. Källor inom polisen utesluter inte att det kan finnas ett samband med skjutningar i Uppsala. Polisen hade på torsdagsmorgonen och trots en större insats inte lyckats gripa någon misstänkt gärningsman.

Vid 02:40-tiden på natten mot torsdagen besköts en yngre man i Märsta, norr om Stockholm. Mannen besköts när han körde bil i närheten av stadsdelen Valsta. Bilen körde efter beskjutningen av vägen. Mannen fick föras till sjukhus med trafikrelaterade skador. Trots att bilen hade träffats av flera skott hade mannen inte träffats.

Ett större polisuppbåd skickades till Märsta, och man sökte under natten efter misstänkta gärningsmän i området. Hundpatrull och ett flertal polispatruller var inblandade i sökinsatsen, som på torsdagsmorgonen hade varit resultatlös.

Källor vid polisen som NB Nyhetsbyrån har talat med säger att det kan finnas en koppling mellan nattens beskjutning och andra skjutningar i det närbelägna Uppsala. Man utreder nu beskjutningen som misstänkt försök till mord.

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!