Bilbränder i Gävle – flera bilar förstörda

Hem Fokus Bilbränder i Gävle – flera bilar förstörda
Bilbränder i Gävle – flera bilar förstörda

Räddningstjänsten i Gävle fick under natten till fredagen rycka ut till ett flertal bilbränder på olika platser i Gävle. Totalt förstördes eller skadades ett tiotal bilar på några timmar.

Ett tiotal bilar skadades eller förstördes vid flera bilbränder i Gävle. Med några timmars mellanrum brann bilar i stadsdelarna Andersberg och Sätra. Det första larmet kom vid 02:30-tiden i Andersberg. I Sätra brann bilar vid 05:30/tiden. Polisen utesluter inte att det finns ett samband mellan bränderna, trots skillnad i tid och plats.

Sju bilar skadades eller förstördes vid branden i Andersberg. I Sätra var det färre fordon som drabbades vid branden. Enligt källor vid räddningstjänsten skall det totalt ha handlat om ett tiotal fordon.

Polisen i Gävle utreder bränderna som misstänkt skadegörelse. Man hade tidigt på fredagsmorgonen inga spår över de misstänkta bilbrännarna.

Fredrik Antonsson