Permobil-attack i Vingåker

Permobil-attack i Vingåker

En man boende i Vingåker har åtalats efter en permobil-attack. Mannen skall med berått mod ha kört på en pensionär med sin permobil. Attacken skall ha skett efter att mannen förföljt pensionären till dennes bostad. Åklagaren åtalar nu mannen för grov misshandel, samt övergrepp i rättssak.

En pensionär med rullator attackerades av en man med permobil på väg hem från en mataffär i Vingåker i västra delen av Södermanland. Pensionären hade förföljts till sin bostad när han rammades av permobilen och den aggressiva mannen. Pensionären föll till marken och ådrog sig hjärnskakning samt flera sårskador i samband med permobil-attacken.

När pensionären låg på backen hotades han till livet av mannen med permobil. Mannen skall ha hotat med att slå ihjäl pensionären med yxa ifall pensionären kontaktade polis. Polisen kontaktades trots hoten, och mannen i permobil – som sedan tidigare var känd – av polisen kan nu åtalas för flera brott. Mannen åtalas nu för grov misshandel, övergrepp i rättssak, rattfylleri samt olovlig körning. Rattfylleriet och den olovliga körningen har enligt åklagaren skett vid flera mopedresor i och runt Vingåker.

 

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!