Ung man gripen efter hot mot polis i Västerås

Ung man gripen efter hot mot polis i Västerås

På fredagseftermiddagen försökte tre personer forcera grindarna till polishuset i Västerås med en bil. En yngre man riktade även ett vapen mot tillskyndande poliser, Polisen lyckades avväpna mannen, som nu är misstänkt för grovt vapenbrott och grovt hot mot tjänsteman. 

En ung man i 15-årsåldern försökte tillsammans med en man och en kvinnan i 60- respektive 40-årsåldern att förcera grindarna till polishuset i Västerås vid 15-tiden på fredagen. När poliser skyndade till för att stoppa fordonet skall 15-åringen ha riktat ett vapen mot poliserna. Polisen agerade resolut och slet ut den unga mannen ur bilen. Han avväpnades snabbt och greps av polisen.

Även de den 60-åriga mannen och den 40-åriga kvinnan som fanns med i bilen togs in för förhör. De släpptes senare på fredagen. De misstänks inte för något brott. Däremot anhölls 15-åringen som riktat ett vapen mot polisen. Han misstänks nu för grovt vapenbrott samt grovt hot mot tjänsteman.

 

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 677 30 30 eller på Patreon.

Become a Patron!