Ge klart besked om FN-avtalet!

Ge klart besked om FN-avtalet!

Det mesta som är stämplat med varumärket ’FN’ känns fint och vällovligt. Men är det verkligen så? Den svenska regeringen står bakom FN:s globala migrationsavtal som nu godkännas på en konferens i Marrakech i Marocko imorgon, måndag, och sedan antas i generalförsamlingen den 19 december. Det finns många frågetecken kring detta!

Annons

Moderaterna har krävt att regeringen presenterar en konsekvensanalys. Nu begär Sverigedemokraterna en särskild riksdagsdebatt. SD skriver: ’Ramverket är mycket brett, och har förhandlats under en längre tid av hela världssamfundet. Detta har fått till följd att många av formuleringarna är svepande eller luddiga, med följder som är svåra att överblicka, och konsekvenser som inte kan förutsägas.’

Den svenska regeringen har varit tystlåten i frågan, och uppenbarligen inte hållit riksdagen tillräckligt uppdaterad. Först de senaste dagarna har en debatt uppstått. Med tanke på de tänkbara konsekvenserna av ramverket för vårt land, som nu genomlider sviterna av en migrationskris, är det avgörande att ramverket snarast debatteras av våra folkvalda.

Regeringen tycks vilja gå vidare utan någon debatt. I stället klagar kanslihuset på att det sprids desinformation, samtidigt som regeringen knappt har givit ifrån sig någonting som skulle kunna vederlägga desinformationen!

Kort sagt: Varför skall avtalet skrivas på? En konsekvensanalys, tack! Inte bara det vanliga tugget om ’flyktingar’ och vikten av att ’hjälpa’ eller annat som ingen längre sväljer. Dessutom är det ytterligt tveksamt om en övergångsregering har mandat att skriva under denna typ av dokument.

De partier som vill gå vidare måste klart och tydligt berätta varför de tycker, att det är en god idé att ställa sig bakom ramverket och varför det måste ske nu. Det är extra viktigt, då många alltså frågar sig om en övergångsregering alls kan fatta den här sortens beslut.

Oroliga och skeptiska svenskar demonstrerar mot avtalet – eftersom de fruktar att överheten åter skall köra över dem med besluta om vi skattebetalare inte har någon som helst nytta av, men vars konsekvenser vi får ta det fulla ansvaret för. Förra helgen samlades hundratals demonstranter på Mynttorget i Stockholm för att uttrycka sitt missnöje med politikerna. Även denna helg har det demonstrerats.

Länder som USA, Australien, Schweiz, Israel, Italien, Slovakien, Ungern, Bulgarien, Polen, Estland, Tjeckien, Kroatien och Österrike har gjort klart att de inte tänker skriva under avtalet. Varför skall Sverige göra det? Svara på det, regeringen!

Annons

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!