Friande dom mot misstänkt djurplågare i Storfors

Hem Fokus Friande dom mot misstänkt djurplågare i Storfors
Friande dom mot misstänkt djurplågare i Storfors

I april månad greps en misstänkt djurplågare i Storfors. En privatperson hade hittat hunden i soporna, och en hundägare åtalades vid Värmlands tingsrätt. Tingsrätten valde dock att fria hundägaren då man inte kunde motbevisa de uppgifter man fått om hur hunden hamnat i soporna.

En hund påträffades i april månad i ett större sopkärl i ett bostadsområde i Storfors, i östra Värmland. Hunden hittades av en privatperson, som såg att något rörde sig i soporna. Hunden var då fixerad för att minimera rörelserna och inpackad i en sopsäck. Hunden skulle utan tvekan ha avlidit under stort lidande om den inte hade påträffats.

Genom polisens försorg lyckades man spåra hundägaren. Hundägaren åtalades som misstänkt för djurplågeri av Värmlands tingsrätt. Tingsrätten valde att fria hundägaren. Detta då man inte från tingsrättens sida inte ansåg sig kunna motbevisa de uppgifter som hundägaren lämnat.

Hundägaren har sagt att hunden hamnade i soporna efter att ha hittats livlös. Hunden skulle då ha varit på rymmen i ett dygn. Hundägaren uppger att hunden kastades i soporna i ren panik.

Hunden har idag fått ett nytt hem hos den kvinna som hittade hunden i soporna, uppger SR.

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 677 30 30 eller på Patreon.

Become a Patron!