Fånge polisanmäler fängelse för undermålig tandvård

Fånge polisanmäler fängelse för undermålig tandvård

Kriminalvården och anstalten Salberga i Sala har anmälts till polisen av en intagen. Orsaken till polisanmälan skall vara att den intagna anser sig ha fått en bristande tandvård. Fångens advokat beskriver situationen med bristerna i tandvården som tortyrliknande. Händelsen utreds nu av anstaltsledningen.

En intagen på anstalten Salberga i utkanten av Sala bet för nästan två veckor sedan sönder en tand. Tanden åtgärdades genom att tandläkare kallades till anstalten. Tandläkaren skall enligt uppgifter till NB Nyhetsbyrån ha lagat den akuta skadan. Den intagna skall dock ha fortsatt att plågats av smärtor. Det har riktats kritik mot brister i uppföljning och smärtlindring.

Fångens advokat beskriver för SR smärtorna och bristerna som något som kan kallas tortyrliknande. Fången har valt att anmäla Kriminalvården och anstaltsledningen till polisen på grunde av händelsen. Anstaltsledningen säger att de intagna skall få den vård som behövs, och utreder nu den uppkomna situationen i en internutredning-

 

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 677 30 30 eller på Patreon.

Become a Patron!