Nordiska kvinnor mördade i Marocko

Nordiska kvinnor mördade i Marocko

Marockansk polis har påträffat två mördade kvinnan utanför en by i Atlasbergen. Kvinnorna skall ha utsatts för kraftigt våld mot halsen. Kvinnorna var från Danmark respektive Norge, och ländernas ambassader har fått information om morden av marockanska myndigheter. Trakten där kvinnorna påträffades är ett populärt område för turister som vill vandra i Atlasbergen.

En dansk och en norsk kvinna har hittats mördade strax utanför den lilla byn Imlil i de marockanska Atlasbergen. Enligt marockansk polis skall kvinnorna ha dödats genom kraftigt våld mot halsen med något skarpslipat vapen. Marockansk polis har nu inlett en undersökning rörande morden, skriver Ritzau.

Information om fynden och morden har lämnats till den danska och norska ambassaden i den marockanska huvudstaden Rabat. Informationen har sedan vidarebefodrats till utrikesdepartementen i Köpenhamn och Oslo. Från departementen är man ännu så länge sparsamma med information om offer eller vad man fått reda på.

 

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 677 30 30 eller på Patreon.

Become a Patron!