Vandalisering av busskurer för 660 000 kronor i Södertälje

Vandalisering av busskurer för 660 000 kronor i Södertälje

Under mindre tid än en timme vandaliserades sammalagt 22 busskurer i norra Södertälje. Kostnaden för att återställa och laga de vandaliserade busskurerna beräknas till cirka 660 000 kronor. Polisen har inte gripit någon eller några misstänkta för vandaliseringen. 

Annons

Polisen i Södertälje larmades vid 02-tiden till pågående vandalisering av en busskur i stadsdelen Ronna. Larmet gällde en busskur vid hållplatsen Klövjevägen. Väl på plats kunde man konstatera att tjugotvå busskurer i Ronna hade vandaliserats. Samtliga busskurer längs genomfartsleden Robert Anbergs väg hade slagits sönder.

Källor vid SL uppskattar kostnaderna för att återställa de sönderslagna busskurerna till 660 000 kronor. Kostnaden för nattens vandalisering i Ronna motsvarar två årslöner för SL:s busschaufförer. SL konstaterar att omfattningen av nattens vandalisering i Södertälje var ovanligt stor.

Polisen kunde inte finna någon misstänkt gärningsman i samband med sin utryckning till Ronna, men har inlett en förundersökning rörande skadegörelse.

 

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!