Massrån i centrala Göteborg

Massrån i centrala Göteborg

Polisen i Göteborg utreder ett större rån, där ett tiotal unga män rånade ett flertal personer vid en restaurang och nattklubb i centrala Göteborg. En person skall ha misshandlats vid rånet, och samtliga rånoffer hotades med kniv. Gärningsmännen flydde snabbt från platsen och var försvunna vid polisens ankomst.

Vid 21-tiden på torsdagskvällen larmades flera polispatruller till restaurangen och nattklubben Trädgården i centrala Göteborg. Flera personer hade blivit överfallna och rånade av ett större gäng. Gänget, som skall ha bestått av ett tiotal unga män, tvingade till sig bankkort samt även andra värdesaker. Ett av rånoffren misshandlades med sparkar och slag, men behövde inte sjukvård. Knivar skall ha använts för att hota offren.

Polisen anlände snabbt till platsen, som bara ligger 400 meter från polishuset i Göteborg. De misstänkta gärningsmännen hade då flytt platsen i olika riktningar, där de flesta tog sig in i den närliggande parken Trädgårdsföreningen. Trots en större sökinsats kunde polisen inte finna gärningsmännen i närområdet.

En förundersökning rörande misstänkt grovt rån har inletts.

 

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 677 30 30 eller på Patreon.

Become a Patron!