Rödgrön julbordsbojkott i Hörby

Rödgrön julbordsbojkott i Hörby

Årets sista möte med kommunfullmäktige i Hörby slutade med att ledamöterna från Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet lämnade mötet i förtid. Orsaken var att mötet ajournerades för ett tradionellt julbord och julfirande. Ledamöterna för Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet vägrade att delta i julbordet tillsammans med Sverigedemokraterna.

Annons

I höstens val ökade Sverigedemokraterna stort i Hörby kommun. Partiet ökade med med över 14 procentenheter, och fick 35.3% av rösterna i kommunvalet. Samtidigt minskade Socialdemokraterna stort, och minskade med över 10 procentenheter, och tappade med det 4 mandat. Totalt sett fick Socialdemokraterna i Hörby inte ens hälften av de röster som Sverigedemokraterna fick i kommunvalet.

Hörbys nya kommunfullmäktige höll årets sista möte när man ajournerades för att de folkvalda skulle kunna äta ett gemensamt julbord. I samband med detta valde de totalt åtta ledamöterna från Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet att lämna mötet och maten. Man valde att markera mot kommunens största parti, som man från den kommunala oppositionens sida anser har en ’förfärlig människosyn’.

Kommunfullmäktiges ordförande, Sverigedemokraten Johan Ohlin, anser att oppositionen agerar på en ’sandlådenivå’ när man inte ens kan äta julbord med de politiska motståndarna. När mötet sedan skulle återupptas efter julbordet fanns inte ledmöterna för Socialdemokraterna, Vänsterpartiet eller Miljöpartiet på plats.

 

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!