En sorglig julsaga om halshuggning och terrorister

En sorglig julsaga om halshuggning och terrorister

För ett par dagar sedan hittades två unga skandinaviska kvinnor i Atlasbergen i Marocko. De hade fått sina halsar avskurna. Snart spreds en bestialisk film på sociala media som visade förloppet. Kvinnorna grät och skrek och ropade på hjälp. Det hela är hjärtskärande och förfärligt. Och det visar de islamistiska terroristernas verkliga ansikte. Egentligen borde var och en som idag tar emot återvändande IS-terrorister med öppna armar se filmen.

Annons

Detta är inte detsamma som att säga att alla muslimer längtar efter att få skära halsen av västerlänningar. Så är det förstås inte. I det muslimska Marocko har man nu fångat in de misstänkta mördarna och de lär få lämpliga straff, så att de inte ställer till mer elände. Marockanerna är förmodligen i gemen lika förfärade som vi andra över det som inträffat. Men kanske delvis även av andra skäl: Detta lär påverka landets livsviktiga turistnäring negativt. Egypten är ett annat exempel på detta.

Därför försöker ett land som Marocko hålla rent hus. Man låser in terroristerna – och skickar ut avarterna. En stor del yngre marockaner håller exempelvis till i Sverige, begår brott och ställer till det. Och Marocko vill absolut inte ha dem tillbaka. Så Sverige lyckas inte bli av med dem. Egentligen ett skäl så gott som något att inte gynna Marocko förrän landet tar hand om sina egna medborgare.

Inte heller lyckas vi bli av med de IS-terrorister som nu återvänder från Mellanöstern. Terroristernas ockuperade områden återtas av Syrien och Irak och mördarna jagas. Av de runt 300 terrorister – SÄPO:s beräkning – som anslöt sig till IS från Sverige, sägs 50 vara dödade och 150 återvända till framför allt problemområdena i våra större städer. Och polisen kan inget göra har vi fått veta. Lagstiftningen är för vek. Så det blir socialen som får ta hand om mördarna. Men inte ens socialen itter, lär vi oss från Stockholm.

I Göteborg söker en och annan socialtant upp mördarna och terroristerna för att prata med dem och få dem att återvända till det svenska samhället. Egentligen borde socialtanten Bettan Byvald, som framträtt i flera media, tvingas se filmen där den unga norska och den unga danska kvinnan ber för sina liv. Så vet hon vad det är för kräk hon skall försöka prata med…

Och runt om i Sverige och Europa växer hydran till sig. Extremister uppmanas av hatpredikanterna att ta över västvärlden, de understöds medvetet eller omedvetet av vänsterfraktionerna och vi andra verkar vara alltför veka för att förstå vad som händer. Och förstår vi, är vårt samhälle låst av föråldrade lagar som demonterar de skyddsmekanismer vi ändå skulle kunna ha.

Detta är en sorglig julsaga om terror och inbördeskrig. Och det kommer inte att bli bättre förrän vi förstår att röka ut terroristerna i förebyggande syfte och att skydda oss.

Christopher Jarnvall

Annons
Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!