Flera skadade vid stort knivbråk i centrala Stockholm

Flera skadade vid stort knivbråk i centrala Stockholm

Flera polispatruller och ambulanser larmades vid 21:20-tiden på fredagskvällen till Sergels Torg i centrala Stockholm. Ett större bråk med ett 20-tal personer hade brutit ut på torget. Flera av de inblandade var beväpnade med knivar. och fyra personer fick föras till sjukhus. Tre av skadade var knivskurna, varav en svårt. Polis och vittnen på plats rapporterade om en kaotisk situation på platsen.

Polisen ledningscentral i Stockholm fick ta emot flera larmsamtal på söndagskvällen. Ett stort antal polispatruller samt flera ambulanser skickades till platsen, då ett större bråk hade startat med ett 20-tal personer inblandade. Situationen på platsen var initialt mycket kaotisk, och flera skadade fanns bland de inblandade. Fyra personer fördes till sjukhus med ambulans, varav tre var knivskadade. En av de skadade hade en allvarlig sårskada i nemet samt stor blodförlust, och behövde opereras akut.

Källor vid polisen uppger till NB Nyhetsbyrån att man misstänker att bråket har koppling till den utbredda narkotikahandlingen på Sergels Torg. De inblandade i bråket skall enligt samma källor ha bakgrund som ensamkommande unga män. Under de senaste månaderna har allt fler av de som grips för langning och annan narkotikarelaterad kriminalitet vara ensamkommande, säger poliskällorna.

Det finns starka misstankar om att bråket under fredagskvällen skall ha varit ett bråk mellan två grupperingar i narkotikahandeln. Under bråket fick polisen av ordningsskäl stänga av tunnelbanans utgångar mot Sergels Torg under en tid.

 

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 677 30 30 eller på Patreon.

Become a Patron!