Explosion i bostadshus i Anderstorp – misstänkt bombdåd

Explosion i bostadshus i Anderstorp – misstänkt bombdåd

Strax efter klockan 06 på juldagsmorgonen larmades polis och räddningstjänst till ett bostadshus i Anderstorp. En explosion hade inträffat utanför bostadshuset, och man misstänker att det handlar om en mindre bomb eller en handgranat. Nationella bombskyddet har skickats till Anderstorp för att kontrollera händelsen.

Polisen i Jönköpings län fick klockan 06:04 larm om en explosion i Anderstorp, Gislaveds kommun. Explosionen hade inträffat vid ett bostadshus i Anderstorp, och skador hade uppstått på fasaden. Detonationen skall ha varit kraftig, och platsen har spärrats av i väntan på att det nationella bombskyddet skall anlända. Man misstänker att en mindre bomb eller handgranat har orsakat explosionen.

Det dröjde drygt 30 minuter efter larmet innan polisen fanns på plats och kunde spärra av platsen. Även den lokala räddningstjänsten skall ha larmats till platsen, men behövde inte agera. Polisen kan inte uppge ifall en hotbild riktad mot någon av de boende i bostadshuset. Händelsen utreds nu som misstänkt försök till mord.

 

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 677 30 30 eller på Patreon.

Become a Patron!