Lägg ned SVT och SR och ge oss media vi kan lita på!

Lägg ned SVT och SR och ge oss media vi kan lita på!

SVT och SR är i blåsväder. De begriper det kanske inte själva, men det är de. Alltför få litar på deras rapportering och det är ett enormt problem. Sverige behöver oförvitliga nyhetsrapportörer som berättar vad som verkligen händer. Skall vi dessutom betala dem med skattemedel måste de vara pålitliga.

Ett aktuellt exempel är när SVT inte klarar av att tala klarspråk kring de bestialiska morden på två unga skandinaviska kvinnor i Marocko för någon vecka sedan. Det har rört upp många. Med all rätt. Men än mer problematiskt är, att kopplingen mellan terroristerna och mördarna  i Marocko och de IS-terrorister vi har i Sverige inte görs.

Vi fick inte heller en tydlig bild av landet Marocko och den fasa marockanerna känner inför morden på de två kvinnorna. Vi fick heller inte veta att Marocko gör sitt bästa för att snabbt internera återvändande IS-terrorister. I Sverige händer inget alls med dem. ’Resenärerna’ flyttar bara ’hem’ igen. Hem?!

När Putin-trogna Russia Today plockar upp detta, är det SVT:s eget fel. Svensk statlig media har gjort ett undermåligt jobb och öppnat garden genom sin oduglighet. Allt fler läser utländsk press idag för att få veta vad som verkligen händer. Men det är mycket allvarligt, om folk i Sverige börjar tro mer på en rysk tydligt tendentiös tidning än på svensk skattefinansierad radio och TV.

Det går inte att skylla på alternativmedia. En del springer dessvärre antagligen ryssens ärenden – medvetet eller omedvetet – men de har också fyllt ett tomrum som har uppstått på grund av statliga medias och de stora tidningarnas kontinuerliga brister i nyhetsrapporteringen.

Detta är mycket allvarligt och avgörande för vår säkerhet, eftersom SVT och SR också har en viktig funktion att fylla vid beredskap, kris och krig. Här hjälper det inte att SVT-chefen Hanna Stjärne går ut och försäkrar, att man gör sitt bästa för att vara opartisk. Alltför få tror henne. Spåren förskräcker.

Lägg alltså ned Sveriges Television och även Sveriges Radio. Bygg upp något nytt! Eller sparka åtminstone de nuvarande cheferna och rensa upp på redaktionerna.

Vi måste kunna lita på statliga media som vi pumpar in miljarder i varje år för att de skall ge oss korrekt och opartisk information! Och bjud inte Russia Today eller någon annan på triumfen att förlöjliga Sverige och vårt lands värdelösa statliga media!

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 677 30 30 eller på Patreon.

Become a Patron!