Antalet terrorister i vårt samhälle ökar kraftigt kring nyår

Antalet terrorister i vårt samhälle ökar kraftigt kring nyår

Omkring 1.500 tidigare dömda brottslingar – lagförda och inspärrade för olika terrorrelaterade brott i Europa – släpps nu och under de närmaste månaderna. Bland dessa finns de fyra män som har suttit i svenskt fängelse efter att ha planerat ett blodigt attentat mot Jyllandsposten. Säkerhetstjänster samt frivård i Europa planerar nu för frisläppandet av de terrordömda.

Annons

Det handlar främst om unga män med en religiös koppling till islam som nu kommer att släppas fria från fängelser runtom i Europa. I lagens mening har de alltså sonat brottet, men vad är det för figurer vi släpper lösa i samhället?

Hundratals preumtiva säkerhetshot är på väg ut i friheten efter att ha avtjänat sina straff. Säkerhetspolisen och frivården i Europa har höjt beredskapen för att kunna hantera den hotbild som nu förstärks i och med frisläppandet av de dömda terroristerna. Men vad händer sedan?

Vi vet hur uselt förberedda svenska kommuner är vad gäller IS-terrorister som kommer tillbaka till Sverige efter terrorresan till Mellanöstern. Vi har redan fått hit runt 150 stycken. Omkring 50 har dödats. Ytterligare cirka 100 är kvar – den hårda kärnan. Vad händer när de kommer?

I Stockholm har man inte gjort någonting för att möta problemet. I Göteborg traskar en socialtant runt till terroristerna för att prata med dem, så att de blir en del av det svenska samhället… Krafttag modell Sverige.

Läste en två år gammal uppdatering av frilansjournalisten Magda Gad, som förmodligen är den svensk som sett mest av det elände IS har ställt till med. Men hon har också försökt sätta sig in i hur terroristerna tänker och det är en dyster slutsats hon drar: Vi västerlänningar kommer aldrig att förstå vidden av den ondska dessa mordmaskiner producerar. Därför har vi svårt att rå på dem.

Nu släpps 1.500 av dessa terrorister på fri fot. Har de blivit bättre i fängelse? Har de fått lämpliga nätverk för att komma in i det västerländska samhället? Nej, knappast. Möjligen med något undantag. Men den stora fråga är: Vad skall de syssla med nu? Fortsätta att tillverka bomber och planera massmord? För något Svenssonsliv lär väl inte vare sig hägra eller vara möjligt.

Bäva Europa! Bäva Sverige!

Annons

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!