Kraftig vandalisering av skola i Nyköping

Kraftig vandalisering av skola i Nyköping

Polisen i Nyköping fick på lördagskvällen rycka ut till Brandkärrsskolan. En grupp ungdomar hade setts vandalisera skolbyggnaderna. När polisen kom fram såg man att ett 30-tal fönster hade slagits sönder. Ungdomsgänget skall även ha anlagt en brand i en container vid skolan. Containerbranden släcktes av räddningstjänsten.

Annons

Skador för ett sexsiffrigt belopp orsakades av fem till sex ungdomar som vandaliserade Gruvans skola/Brandkärrsskolan i Nyköping. Vid 22-tiden på lördagskvällen fick polisen larm om pågående vandalisering, och skickade en patrull till skolan. Väl på plats kunde polisen konstatera att ett 30-tal fönster hade slagits sönder.

Ungdomarna hade lämnat platsen vid polisens ankomst, och man hade dessutom anlagt en brand i en container i anslutning till skolan. Räddningstjänsten i Nyköping fick rycka ut och släcka branden.

Stadsdelen Brandkärr har haft stora ordningsproblem under de senaste åren. Poliskällor i Nyköping säger att det bara är en tidsfråga innan stadsdelen kan klassificeras som ett utsatt område eller riskområde. Brandkärrsskolan har även tidigare vandaliserats, dock med mer begränsade skador än under lördagskvällen.

 

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!