Ungdomar dömda för övergrepp i rättssak efter våldtäkt

Ungdomar dömda för övergrepp i rättssak efter våldtäkt

Tre ungdomar i de sena tonåren har dömts för övergrepp i rättssak efter en våldtäkt i Rimbo. En 13-årig flicka hade våldtagits av en 19-årig man i en bil, och anmält våldtäkten. Mannens svenska flickvän hotade då 13-åringen tillsammans med två vänner, för att få våldtäktsoffret att ta tillbaka polisanmälan mot den nu dömda våldtäktsmannen. 

Annons

Den 20 september våldtogs en 13-årig flicka i en bil. Våldtäkten utfördes i en bil i tätorten Rimbo, i Norrtälje kommun. Flickan polisanmälde en 19-årig man för våldtäkten, och mannen greps som misstänkt för våldtäkt på barn. Mannen, som är syrisk medborgare har nu dömts för våldtäkten. Mannen dömdes av Norrtälje tingsrätt till fängelse i 2 år. Dessutom skall mannen betala 115 000 kronor i skadestånd till den 13-åriga flickan.

Gärningsmannens flickvän dömdes tillsammans med två jämnåriga vänner för övergrepp i rättssak efter att ha hotat våldtäktsoffret med olika repressalier ifall inte flickan drog tillbaka sin anmälan om våldtäkt. Våldtäktsoffret fördes till en avlägsen plats där man på olika sätt försökte få flickan på andra tankar. Ungdomarna döms till skyddstillsyn, och i ett fall ungdomstjänst i 45 timmar för sina brott, och skall tillsammans betala skadestånd på totalt 5000 kronor till den 13-åriga flickan.

 

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!