Knivattack i Manchester – tre till sjukhus

Knivattack i Manchester – tre till sjukhus

Polisen i Manchester fick på nyårsaftonen rycka ut till knutpunkten i kollektivtrafiken Victoria station. En ännu oidentiferad man hade knivhuggit två förbipasserande personer. En av de poliser som anlände först till platsen skadades i axeln när knivmannen gjorde ett utfall mot polisen.

Strax innan klockan tio på nyårsaftonens kväll gick en knivbeväpnad man till attack mot förbipasserande vid Victoria station i Manchester. Flera personer larmade polis när mannen angrep folk vid knutpunkten i kollektivtrafiken. Två personer fördes med allvarliga skador till sjukhus i Manchester.

Vid polisens ankomst gick knivmannen till attack mot polisen. En polisman sårades i axeln i samband med ingripandet, och fick föras till sjukhus. Polisen i Manchester skickade stora resurser till Victoria station, en större knutpunkt i kollektivtrafiken i staden. Ett större område spärrades av, då man enligt källor i Manchester skall ha misstänkt att det fanns ytterligare gärningsmän på platsen.

Under de sena timmarna av nyåraftonen avvecklade engelsk polis avspärrningarna. En förhöjd polisnärvaro var aktiv i centrala Manchester under hela nyårsnatten.

 

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 677 30 30 eller på Patreon.

Become a Patron!