Sprängdåd mot skyddsobjekt i Bromma

Sprängdåd mot skyddsobjekt i Bromma

Polisen larmades vid 04:30-tiden på måndagsmorgonen till ett ställverk i Bromma. En kraftig explosion hade väckt många av de kringboende. Väl på plats kunde polisen konstatera att någon hade försökt att spränga upp en port till ett berggrum. Ställverket är ett skyddsobjekt, och polisen spärrade av större område kring detonationsplatsen för att kunna utföra en teknisk undersökning. 

Boende i stadsdelarna Beckomberga, Råcksta och Flysta väcktes tidigt på måndagsmorgonen av en kraftig explosion. Explosionen hördes strax efter klockan 04:30 och när ett automatiskt brandlarm gick på ställverket anade man att platsen för detonationen var vid ställverket. Polis och räddningstjänst kunde snabbt konstatera att något hade exploderat inne på Ellevios ställverk. Då ställverket är ett skyddsobjekt skickades ett större polisuppbåd mot platsen.

Detonationen hade inträffat vid en större port till ett bergrum, och skadorna på porten var stora. Platsen spärrades av polisen, och räddningstjänsten behövde bara återställa det automatiska brandlarmet som löst ut. Såväl bombtekniker som kriminaltekniker har under måndagen undersökt platsen.

Polisen utreder nu händelsen som misstänkt allmänfarlig ödeläggelse. Eldistributionen från ställverket påverkades inte av explosionen. Inga gärningspersoner fanns kvar på platsen vid polisens ankomst.

 

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 677 30 30 eller på Patreon.

Become a Patron!