Misstänkt ”drive-by”-skjutning i Värnamo

Misstänkt ”drive-by”-skjutning i Värnamo

Två personer chockades svårt efter en misstänkt ”drive-by”-skjutning i centrala Värnamo. En lägenhet i Värnamo besköts med flera skott. Flera polispatruller skickades till platsen, som spärrades av i väntan på kriminalteknisk undersökning. 

Strax innan klockan 01 besköts en lägenhet i centrala Värnamo med flera skott. Minst ett skott trängde in i lägenheten, och det par som bor i den beskjutna lägenheten skall ha chockats svårt.

Poliskällor som NB Nyhetsbyrån har talat med säger att det kan handla om en så kallad ”drive-by”-.skjutning, där man beskjuter personer eller föremål från en förbipasserande bil i farten eller när fordonet har stannat. Tre personer förhördes av polis efter att ha påträffats i närheten av brottsplatsen. Samtliga släpptes efter förhören.

Ett stort polispådrag skickades till adressen, och den beskjutna bostaden spärrades av i väntan på kriminalteknisk undersökning. Värnamo har under den senaste tiden drabbats av flera våldsbrott. Så sent som i torsdags sprängdes en bil utanför en villa i de centrala delarna av staden. Poliskällor uppger att man är djupt oroad över utvecklingen i den småländska staden.

 

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 677 30 30 eller på Patreon.

Become a Patron!