S-politiker ville utvisa ’otrogen’ kvinna

S-politiker ville utvisa ’otrogen’ kvinna

Sultan Kayhan är riksdagsledamot för Socialdemokraterna, suppleant i flera utskott och statsrådsersättare för socialminister Annika Strandhäll. Hon har figurerat i olika kontroversiella sammanhang – bl a i kontakter med den turkiska rörelsen ’Grå vargarna’. När hon arbetade på en myndighet 2012, skrevs ett inlägg på forumet Flashback där det vädjades om hjälp att få ut en ’otrogen kvinna’ ur Sverige.

Användaren som har skrivit inlägget har av AB kunnat knytas till Kayhan: ’Helt enkelt en bitch’. ’Hon ligger runt och har ett fritt liv som hon aldrig hade haft om inte han hade fixat det åt henne. Dessutom hittar hon på lögner om HONOM som om det var han som gjorde fel, för att vända alla hans vänner och kollegor mot honom. Helt oförtjänt är det han som lider av detta’. Så lyder några av kommentarerna.

Sedan fortsätter det: ’Hon är helt enkelt en bitch och vi tänkte att enda sättet att få hem henne på ett lagligt sätt är om hon NEKAS uppehållstillstånd. Hon måste ansöka om detta en gång per år och får hjälp av lärosätet så det blir aldrig några problem. Min fråga är då, vet ni några bra sätt, något man kan göra eller ser till att hon gör för att hon ska bli nekad uppehållstillstånd? Vadsomhelst? Vore verkligen uppskattat!’

Sultan Kayhan säger, att det inte är hon som har skrivit inlägget, utan en vän som hon har lånat ut sitt konto till. Hon säger att hon ångrar detta.

Annelie Karlsson, vice gruppledare för Socialdemokraterna i riksdagen, skriver i en kommentar till Expressen, att Kayhans agerande har varit oansvarigt: ’Hennes agerande är oansvarigt och frågeställningen är i sig djupt olämplig. Kayhan ångrar sig och jag utgår ifrån att hon inte kommer att göra något liknande igen.’

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 677 30 30 eller på Patreon.

Become a Patron!