Sex-kupp mot IKEA-varuhus i Hong Kong

Sex-kupp mot IKEA-varuhus i Hong Kong

Flera besökare på ett IKEA-varuhus i Hong Kong skall ha chockats när en av varuhusets reklamskärmar började visa upp en porrfilm. Filmen spelades upp inför besökarna under ett tiotal minuter, innan personalen lyckades koppla bort skärmen. Man misstänker att någon utomstående har lyckats hacka bildöverföringen för att utföra ett så kallat ”prank”. Varuhuset har nu tillsatt en utredning för att undersöka hur detta kunde ske.

IKEA-varuhuset vid Causeway Bay i Hong Kong utsattes för en sex-kupp under den tidiga tisdagen. På en av varuhusets bildskärmar visades hur en man ägnade sig åt självbefläckelse. Den masturberande mannen kunde ses på bildskärmen under ett tiotal minuter. Personal som tillkallats av upprörda kunder försökte efter ett tag att täcka skärmen med ritpappret Måla.

Täckandet fungerande dåligt, och man lyckades efter ytterligare en stund koppla bort den aktuella skärmen. Flera personer skall ha upprörts över sex-kuppen, bland annat ett antal barnfamiljer som sökt sig till varuhuset.

Övriga skärmar på IKEA-varuhuset fungerade som vanligt, och visade ingenting med sexuellt innehåll. Händelsen utreds nu av varuhusledningen, som misstänker att någon har hackat sig in i varuhusets bildöverföring. Sex-kuppen betraktas initialt som en smaklös variant av ett skämt, en så kallad ”prank”.

 

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 677 30 30 eller på Patreon.

Become a Patron!