Skolor i Eskilstuna skall genomsökas med knarkhundar

Skolor i Eskilstuna skall genomsökas med knarkhundar

Det tvärpolitiska styret i Eskilstuna vill att stadens kommunala skolor skall genomsökas med knarkhundar. Knarkhundarna skall släppas in när eleverna har lämnat skollokalerna för dagen. Målsättningen är att stoppa bruk, försäljning och innehav i stadens skolor. Genomsökningarna skall vara förebyggande, och återkomma regelbundet.

Eskilstunas tvärpolitiska styre, Socialdemokraterna, Moderaterna och Centern, vill genom stadens brottsförebyggande råd införa regelbundna och noggranna genomsökningar av stadens skollokaler. Även stadens Sverigedemokrater ställer sig positiva till förslaget. De styrande politikerna vill att skollokalerna genomsöks av och med knarkhundar. Man har sedan tidigare haft enstaka punktinsatser och genomsökningar med knarkhund när man har misstänkt förekomst av narkotika i skolorna.

Enligt stadens politiker är narkotikamissbruket utbrett bland Eskilstunas elever. Man kommer låta knarkhundarna genomsöka skolorna efter ordinarie skoltid, för att minimera integitetskränkande åtgärder mot enskilda elever. Stadens politiker är inte främmande för ytterligare åtgärder mot bruket och förekomsten av narkotika i Esklilstuna skolor.

 

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 677 30 30 eller på Patreon.

Become a Patron!