Tysk politiker svårt misshandlad – politiska motiv misstänks

Tysk politiker svårt misshandlad – politiska motiv misstänks

En högt uppsatt tysk politiker tillhörande partiet AfD – Alternative für Deutschland – har misshandlats svårt. Tysk säkerhetspolis är inkopplad i utredningen då man misstänker att misshandeln har politiska motiv. Politikern skall ha attackerats av tre maskerade personer, och slogs medvetslös med olika tillhyggen.

Annons

AfD:s lokala ordförande i den nordtyska staden Bremen misshandlades svårt sent på måndagen. Politikern Frank Magnitz sitter även för AfD i den tyska förbundsdagen. Efter att ha varit på en bjudning vid Bremens konsthall överfölls politikern av tre maskerade personer som slog Magnitz medvetslös. Utöver sparkar och slag användes olika tillhyggen.

Magnitz vårdas nu på sjukhus i Bremen med svåra skador. Polisen i Bremen har fått stöd av den tyska säkerhetspolisen då man har starka misstankar om att misshandeln har politiska motiv. Under den senaste tiden har ett flertal hot och attacker riktats mot lokaler och företrädare för AfD.

Politiker från andra tyska partier fördömer nu offentligt misshandeln av Magnitz. Polisen i Bremen har ännu inte lyckats gripa någon för inblandning i misshandeln.

 

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!