Flera explosioner i Skåne

Flera explosioner i Skåne

Natten till torsdagen exploderade sprängladdningar på tre olika platser i Skåne. Två explosioner inträffade i Malmö, och en i Landskrona. Bland annat sprängdes en butiksentré sönder. Poliskällor i Skåne säger att sprängningar har blivit en del av polisens vardag, och att en förstärkning av det Nationella Bombskyddet har blivit nödvändigt. 

Strax innan klockan 03 natten till torsdagen exploderade en kraftig sprängladdning vid en matbutik i östra delen av Malmö. Explosionen var kraftig och butiksentrén förstördes helt. Polisen fick spärra av platsen, då det Nationella Bombskyddet arbetade i Landskrona.

Vid klockan 01:30 larmades polis och räddningstjänst till en butik i Landskrona. En explosion hade inträffat vid en fastighet med såväl bostäder som butiker i centrala Landskrona. Explosionen hade ställt till med större skador på fastigheten, och omgivande byggnader.

En tredje explosion inträffade vid 06-tiden på torsdagsmorgonen i Malmö. En garagedörr sprängdes sönder vid en industrifastighet i omedelbar närhet till den sprängda butiken. Polisen misstänker att det kan finnas en koppling mellan explosionerna i Malmö.

Poliskällor i Skåne som NB Nyhetsbyrån har talat med säger att sprängningarna nu har blivit en del av vardagen för polisen. Sprängningarna har blivit så vanliga att en förstärkning av det Nationella Bombskyddet borde vara en nödvändighet. Under natten fick man spärra av brottsplatserna i väntan på att bombteknikerna skulle bli klara på tidigare brottsplatser.

 

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 677 30 30 eller på Patreon.

Become a Patron!