USA nedgraderar EU:s diplomatiska status

USA nedgraderar EU:s diplomatiska status

EU konstaterar, att USA:s regering har ändrat organisationens diplomatiska status i Washington DC. I praktiken handlar det om en nedgradering. EU har heller inte underrättats om förändringen. Det skriver BBC News.

Tidigare har USA:s praxis varit att likställa EU-delegationen och dess ambassadör med ett lands status. Nu rankas alltså den diplomatiska statusen hos denna organisation lägre än för ett land.

Nedgraderingen kommer i kölvattnet av ’Brexit’ som USA:s president Trump är positiv till. Dessutom har vi under 2018 sett spänningar i handelsförbindelserna mellan EU och USA med ökade skyddstullar för varor.

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 677 30 30 eller på Patreon.

Become a Patron!