Sex hundvalpar stulna vid grovt rån mot kennel

Sex hundvalpar stulna vid grovt rån mot kennel

På onsdagsförmiddagen larmades polis till en kennel utanför Kristianstad. Tre ännu okända gärningsmän hade trängt sig in på kennelns lokaler, och misshandlat en kvinna. Kvinnan fick ta emot flera slag och blev medvetslös. Gärningsmännen lämnade sedan kenneln med sex stycken Golden Retriever-valpar. Polisen i Kristianstad ber nu allmänheten om hjälp för att lösa brottet.

Sex stycken sju veckor gamla Golden Retriever valpar stals vid ett grovt rån mot en kennel utanför Kristianstad i nordöstra Skåne. Polisen larmades till kenneln tidigt på onsdagsförmiddagen. Tre gärningsmän hade trängt sig på kenneln, sprayat kvinnan med färg och misshandlat henne grovt. Kvinnan slogs och sparkades till medvetslöshet. Därefter silvertejpades kvinnan.

Gärningsmännen lämnade kenneln med de sex valparna, och hade försvunnit spårlöst när polisen anlände. Den rånade kvinnan var mycket chockad, men hade endast lättare fysiska skador. Under misshandeln skall kvinnan ha fruktat för sitt liv, och källor vid polisen anser att gärningsmännen använde ett grovt övervåld mot den betydligt svagare kvinnan.

Polisen utreder nu händelsen som misstänkt grovt rån. Det sammanlagda värdet på hundvalparna beräknas till 90 000 kronor. Polisen efterlyser nu hjälp från allmänheten för att kunna lösa rånet.

 

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 677 30 30 eller på Patreon.

Become a Patron!