Uppgjort mellan C, L och vänsterpartierna?

Uppgjort mellan C, L och vänsterpartierna?

Ryktet idag säger att en uppgörelse är klar mellan S, MP, C och L. Detta enligt SvD. Även V eller delar av kommunistpartiet måste i så fall stödja en sådan uppgörelse. Socialdemokraterna skall ha kallat in sin partistyrelse i dag. Ett telefonmöte skall ske vid lunchtid.

Centerpartiet och Liberalerna måste dock förankra uppgörelsen i sina respektive partiorgan, enligt uppgifter till AB. Enligt tidningen kommer C:s riksdagsgrupp att diskutera frågan under dagen, och i morgon skall partiets förtroenderåd fatta ett beslut.

Det är sedan tidigare känt att L kommer att samla sitt partiråd på söndag samt att L:s partigrupp är splittrad.

När Ulf Kristersson (M) och Stefan Löfven (S) rapporterade till talmannen i går, torsdag, sade dock båda att samtal fortfarande pågick med C och L men att någon lösning ännu inte fanns.

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 677 30 30 eller på Patreon.

Become a Patron!