Skjutning i Borlänge – två till sjukhus

Hem Fokus Skjutning i Borlänge – två till sjukhus
Skjutning i Borlänge – två till sjukhus

Polisen i Dalarna fick strax efter klockan 23 på fredagskvällen larm om skottlossning i Borlänge. På plats påträffades två skottskadade personer. De skadade fördes med ambulans till Falu lasarett. En av de skadade avled av sina skador.

Två personer skottskadades svårt vid en masskjutning i norra delen av Borlänge. Polisen fick larm om skottlossning klockan 23:07. Flera personer hade då hört skottlossning i stadsdelen Kvarnsveden. En av de skadade avled till följd av de svåra skadorna.

Samtliga polisresurser skickades till platsen, tillsammans med åtta ambulanser från södra och mellersta Dalarna. De skottskadade personerna beskrivs av poliskällor som yngre män, varav minst en skall vara känd av polisen sedan tidigare.

De skottskadade personerna fördes till Falu lasarett i Falun med allvarliga skottskador. På akutmottagningen och andra delar av sjukhuset fick man höja beredskapen under arbetet med de skottskadade.

Flera anhöriga och bekanta till offren sökte sig till Falu lasarett, som har fått utöka och skärpa bevakningen.

Polisen hade tidigt vid 01-tiden på natten till lördagen inte gripit någon eller några misstänkta för skjutningen. Händelsen utreds som misstänkt försök till mord samt mord.

Texten är uppdaterad.

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 677 30 30 eller på Patreon.

Become a Patron!