Sexbrott mot fyra flickor – samtliga under 15 år

Sexbrott mot fyra flickor – samtliga under 15 år

I finska Uleåborg utreder polisen fyra nya misstänkta sexualbrott, där alla offer är flickor under 15 år. Tre utländska män är gripna. De misstänkta brottsrubriceringarna är för närvarande våldtäkt, grovt sexuellt utnyttjande av barn samt sexuellt utnyttjande av barn. 

Brotten skall ha begåtts sommaren 2018. Detta rapporterar Svenska YLE.

Polisen har gripit tre män med utländsk bakgrund, som på sannolika skäl är misstänkta för dåden. Ytterligare en fjärde person är misstänkt, men polisen anger inte om han redan har gripits i samband med de tidigare brottsmisstankarna. Av de nu misstänkta brottslingarna uppges två vara i 20-årsåldern och två under 18 år.

De första av de många misstänkta sexualbrotten i Uleåborg blev kända i månadsskiftet november-december förra året. Sedan dess har det på bl a förts en livlig diskussion om offren på sociala media.

Polisen har även bekräftat, att ett av de befarade offren dog under hösten. Inget brott misstänks dock i samband med dödsfallet. Men mitt i en utredning ger polisen inte mer information i saken.

Sedan tidigare sitter tio män med utländsk bakgrund häktade för olika typer av sexualbrott, som skall ha begåtts i Uleåborg under förra året. Enligt polisen handlar det om en stor härva, där flera män misstänks ha förgripit sig på en och samma, ännu inte 15-åriga flicka. Därtill utreds fyra enskilda brott med utlänningar som misstänkta gärningsmän.

En av de misstänkta hann lämna Finland innan utredningen inleddes. Han efterlystes internationellt och kunde i början av januari gripas av tysk polis i Saarbrücken. Han kommer sannolikt att förflyttas till Finland före slutet av januari. Detta enligt polisen.

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 677 30 30 eller på Patreon.

Become a Patron!